It's glamour, it's glitter, it's girlicious, it's Glovely... Deze blog is helemaal gewijd aan modieuze handschoenen. Je vind er alles over leuke merken, materialen, stijlen en trends.

We 're working on making Glovely! available in english.

dinsdag 23 juni 2009

Mad Men

Volkskrantlezers zullen de serie wel herkennen van de reclames in de krant. Het wachten is nu op het derde seizoen van de met een golden globe bekroonde TV-serie 'Mad men'.

'Mad' is ongetwijfeld dubbelzinnig bedoeld, want behalve dat het inderdaad af en toe een gekke boel is op reclame bureau 'Sterling & Cooper' verwijst het ook naar de vestigingsplaats van het bedrijf: Madison Avenue in New York, destijds berucht omdat de hele Amerikaanse reclamewereld aan deze straat te vinden was.

De verenigde staten kenden zo'n 10 jaar na de oorlog een periode van ongelofelijke welvaart, bedrijven schoten als paddestoelen uit de grond en de gouden eeuw van de reclame was aangebroken. Mad men speelt zich grotendeels af op de afdeling accounts van Sterling & Cooper waar de hoofdpersoon Don Draper creative director is. Don is een onderscheiden held van de 2e wereldoorlog en een notoire rokkenjager. Er gaat vrijwel geen aflevering voorbij waarin Don geen scheve schaats rijdt. Zijn vrouw Betty (January Jones) heeft in de eerste instantie niets in de gaten, maar later...
Maar dat gaan we natuurlijk niet verklappen.

De gouden eeuw van de reclame was natuurlijk ook de gouden eeuw van de handschoenen met vrouwen als Jackie Kennedy en Marilyn Monroe. Je zult in deze serie genoeg leuke handschoenen tegenkomen, net als schitterende fifties jurkjes en nog veel meer...

foto: Sam Jones

0 reacties:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP