It's glamour, it's glitter, it's girlicious, it's Glovely... Deze blog is helemaal gewijd aan modieuze handschoenen. Je vind er alles over leuke merken, materialen, stijlen en trends.

We 're working on making Glovely! available in english.

zondag 13 september 2009

Carmen dell'Orefice: Style is ageless

Deze prachtige 78-jarige schoonheid is Carmen dell'Orifice. Ze stond onlangs op de Rolex advertenties in de Vogue en haar verschijning is op z'n zachtst gezegd intrigerend.
Als 13-jarig meisje werd ze ontdekt door Vogue onderweg naar ballet les. Jammer genoeg flopten haar eerste proeffoto's, maar desondanks tekende ze in 1946 op haar 16e toch een contract met Vogue voor 7,50 dollar per uur. Ondanks het modelleerwerk en bijbaantjes als naaisters waren Carmen en mama dell'Orefice arm. Ze ging vaak op rolschaatsen naar haar Vogue opdrachten om buskaartjes uit te sparen. Ze was zo ondervoed dat beroemde fotografen Horst P. Horst en Cecil Beaton haar jurkjes strak moesten spelden en opvullen met tissues. Ze belande toch al snel op de cover van Vogue en was samen met Niki Taylor, Brooke Shields, and Monika Schnarre één van de jongste covermodellen ooit. Helaas was het succes maar van korte duur werd ze door Eileen Ford niet toegelaten tot haar modellenbureau. Carmen ging aan de slag als lingerie en badmode model, waar ze aanzienlijk meer verdiende. Pas in 1953 kwam ze bij Ford modelling agency. Vanaf toen verdiende ze veel geld, wat ze kwijt raakte in de financiële crisis van de jaren '80. Ze werd gedwongen haar foto's gemaakt in de periode 1940-1980 per veiling te verkopen (ze waren te koop via Sotheby's). In 2009 kwam Carmen in het nieuws vanwege haar affiliatie met Bernie Madoff de inmiddels wereldberoemde megazwendelaar. Vanity Fair deed een artikel erover 'Madoff's world'. Vanaf 1994 investeerden Carmen en haar vriend Norman Levy hun geld in Madoff's ondernemingen en vierden ze feest met het echtpaar Madoff in juwelen van jachten en weelderige huizen. In december 2008 werd ze geïnformeerd door een vriendin dat zij er ook ingeluisd was door Madoff. Ze reageerde: "Voor de tweede keer in mijn leven heb ik al mijn spaargeld verloren".

inspiratie: Couture millinery atelier
0 reacties:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP