It's glamour, it's glitter, it's girlicious, it's Glovely... Deze blog is helemaal gewijd aan modieuze handschoenen. Je vind er alles over leuke merken, materialen, stijlen en trends.

We 're working on making Glovely! available in english.

zondag 27 juli 2008

Fashion of Fetish?

We hadden al eerder geschreven dat dameshandschoenen een sexy en krachtige uitstraling hebben. Daar zit ook een twijfelachtige kant aan. In de Fetish en BDSM scene zijn handschoenen ook heel populair. Daar zijn ze letterlijk gek op alles wat glimt, dus heel veel (lak)leer, pvc en latex. Het is begrijpelijk dat je niet deze associatie wilt oproepen wanneer je mooie leren handschoenen draagt. Helemaal als een leren jas, broek of rok je al een brug te ver is.


De grens tussen mode en fetish is moeilijk te onderscheiden. Sommige dames begeven zich graag op het randje tussen beide. We willen in dit artikel illustreren wanneer je aan de veilige kant zit, op het randje, of net erover. Hier een paar tips:


Modieus en beschaafd:


  • Vermijd extremen. Draag niet teveel leer of glimmende materialen tegelijk. Zoek mooie dameshandschoenen van een soepele kwaliteit met een mat oppervlak.

  • Weinig bloot. Een van de meest effectieve manieren om het beschaafd te houden is de hoeveelheid zichtbare huid binnen de perken houden. Geen blote benen, geen diepe decolletées, geen korte mouwen.

  • De combinatie met laarzen is leuk, maar geen hoge laarzen met hakken hoger dan 6 cm. Draag ze zo dat niet de hele schacht zichtbaar is, dus onder de broek of rok.

  • Vermijd 'plastic' materialen. Dit geeft vrijwel altijd een goedkope en ordinaire uitstraling. Dus geen pvc/latex en ook bij het dragen van lakleer is goede smaak geboden.

  • Mogelijkheden zijn: korte sportieve handschoenen, eventueel geperforeerd. Lange handschoenen zonder metalen knopen, kettinkjes, studs etc.


Modieus en uitdagend


  • Zoek naar een leuke edge of twist, maar houd het binnen de perken. Kies leuke opvallende sieraden. Lakleer mag, maar niet overdadig. Slangen- of krokodillenleer zijn goede materialen om mee te showen.

  • Niet te bloot. Een blote schouder, arm of been of diep decolleté is prima, maar geen stukjes buik of billen. En met billen bedoelen we rokjes korter dan midden op het dijbeen.

  • De combinatie met laarzen is uitdagend, helemaal als ze over de broek of met een korte rok worden gedragen. Laarzen tot over de knie zijn echt op het randje. Elke hakhoogte is goed.

  • Een leuk idee is bijvoorbeeld een paar jeans met daarover hoge laarzen en een simpel t-shirtje met handschoenen over de elleboog.

  • Mogelijkheden zijn: korte handschoen met leuke versiering. Extreem korte handschoen tot de vingeraanzet of tot de middenhand. Lange handschoenen met knoopjes, bewerkte manchetten of bijzondere snit.

Over the top

Dit effect wordt bereikt door van alles (net) teveel te doen. Teveel opzichtige sieraden, teveel (nep)bont, teveel (lak)leer, plastic materialen en teveel bloot. Het voorbeeld hiernaast draagt net wat teveel leer, maar is wel beschaafd qua hoeveelheid bloot.

De toevoeging van kousen met naad (cuban heel) of fishnets duwt je outfit ook over het randje.

Mogelijkheden zijn alle soorten handschoenen. Met bewerking, zonder bewerking. Alle lengtes, alle kleuren.0 reacties:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP