It's glamour, it's glitter, it's girlicious, it's Glovely... Deze blog is helemaal gewijd aan modieuze handschoenen. Je vind er alles over leuke merken, materialen, stijlen en trends.

We 're working on making Glovely! available in english.

zondag 27 juli 2008

Sexy luxe-accessoire

Is het je wel eens opgevallen bij het bladeren door de Elle, Vogue, Cosmopolitan, Avantgarde of welk modeblad ook maar, dat er zoveel dameshandschoenen in staan? Elk respectabel merk heeft ze ook in de collectie zitten; Prada, Versace, Victor & Rolf, Dior, Chanel, Ferragamo, noem ze maar op.


Handschoenen kunnen een vrouw een sexy en krachtige uitstraling geven en modebewuste dames weten dat (en anders hun styliste wel). Kijk maar naar al die beroemde vrouwen zoals Victoria Beckham, Rihanna, Gwen Stefani, etc. Handschoenen stralen vooral elegantie uit, een van de best gewaardeerde vrouwelijke eigenschappen. Niet voor niets worden ze vaak gedragen bij 'white tie' of 'black tie'. Ook bij cocktail zie je vaak leuke handschoentjes gedragen worden en elke zichzelf respecterende bruidsaccessoire fabrikant heeft ze in zijn assortiment.

Satijn is het meest voorkomende materiaal, maar kan nogal ordinair overkomen. Leer is een klasse appart. Voor handschoenen zijn zeer zachte en soepele leersoorten nodig, zoals nappa en schaapsleer en vaak zijn ze gevoerd met zijde. Ze zijn er ook in verschillende lengtes: tot de vingeraanzet, tot de middenhand, tot de pols, halverwege onderarm, elleboog, halverwege bovenarm en zelfs tot de schouder. De lengte van de handschoenen kun je afstemmen op de lengte van de mouw, maar daarover later meer.

Ga gewoon eens lekker shoppen en trek er een paar aan, kijk eens hoe een goede handschoen voelt. En dan niet bij de Bijenkorf, maar bij een zaak met luxe dameshandschoenen.
Daar kunnen ze ook de juiste maat bepalen en dat is bij handschoenen erg belangrijk.

0 reacties:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP