It's glamour, it's glitter, it's girlicious, it's Glovely... Deze blog is helemaal gewijd aan modieuze handschoenen. Je vind er alles over leuke merken, materialen, stijlen en trends.

We 're working on making Glovely! available in english.

zaterdag 2 mei 2009

Coco avant Chanel

"Comment vous appelez?"
-" Je m'apelle Coco"
"Tu as un destin aparte, tu ne resembles personne..."Parlez-vous français? Dat is wel nodig om de trailer te kunnen volgen van 'Coco avant Chanel', wat je waarschijnlijk het best kan vertalen als 'Voor Coco 'Chanel' werd'. Het is de historische biopic voor deze zomer. De beroemde modeontwerpster Gabrielle Chanel, beter bekend als Coco staat model voor deze film. Zij was dé modekoningin van de roaring twenties. Ze is verantwoordelijk voor 'the little black dress', Chanel No. 5 (Het eerste parfum dat dames niet naar bloemen deed ruiken) de garçonnette-look (jongensachtige maar toch vrouwelijke kleding), en het zongebruinde schoonheidsideaal (aan het einde van haar leven keerde ze weer terug naar het lelieblanke ideaal van voor die tijd en benadrukte ze de gevaren van overmatige blootstelling aan de zon). Ze staat bekend als een tegendraads figuur in haar tijd, met een heldere en nuchtere kijk op het fenomeen mode. Uitspraken die ons zeer aanspreken:

"Als men op een receptie tegen een vrouw zegt:"Wat een mooie jurk", dan is dat een ordeel over de jurk, maar als men zegt: "Wat een mooie vrouw", dan is het omdat haar jurk een succes is."

"Mode raakt uit de mode, stijl nooit"

Karl Lagerfeld zag toe op de uitvoering van de (historische) kostuums in de film. 28 mei is de Nederlandse release. Wij kunnen niet wachten!


1 reacties:

Anoniem,  4 mei 2009 om 09:26  

Die wil ik graag zien :) Heb er eens een artikel over besproken bij Frans!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP